A spirulina kék-zöld alga gazdag antioxidáns forrásként segíti a szervezetet, támogatja az immunrendszert. Segít fokozni a vitalitást, energikusabb érzést ad. Megtartja a helyes vércukor szintet. A spirulina fehérjében és élelmi rostban gazdag, jelentős béta-karotin, B12-vitamin és vas tartalommal bír.
Ajánlott fogyasztási mennyiség: 8 tabletta / nap
Figyelmeztetés: Tartsa a dobozt száraz, hűvös helyen (25 ºC alatt), gyermekektől elzárva!
Egy doboz tartalma: 100 db Nettó tömeg: 50g
Kutatások igazolják, hogy a Cyanibaceria családból származó kék-zöld alga, amit spirulinának is neveznek (teljes neve Aphanizomenon flos-aquae, rövidítve AFA) képes arra, hogy ellensúlyozza az egyoldalú táplálkozás okozta hiányokat.Egyetlen mesterséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal ellátott étrend-kiegészítő sem tudja utánozni ezt a természet alkotta összhangot.
Az alga tökéletes összetételű tápanyag, több vitamint (A, B1, B2, B6, B12, De, E), enzimet(klorofill), ásványi anyagot(kálium, jód, kalcium, magnézium, vas) tartalmaz, mint sok más élelmiszer.
A spirulina egyfajta kék-zöld alga, mely gazdag proteinben, béta-karotinban, klorofillban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és más olyan tápanyagokban, melyekre szervezetünknek szüksége van. Továbbá az egyik legismertebb lúgos táplálék, mely segít abban, hogy a gyenge, savas szervezet egészséges, lúgos állapotúvá váljon.
A spirulinaalgák sejtfala nem emészthetetlen cellulózból épül fel, hanem emészthető mucopoliszacharidból álló réteg képezi külsejüket. Ezért nem terhelik meg a szervezetet, és tartós fogyasztásra is alkalmasak. A spirulina ideális étrendkiegészítő, mivel szervezetünket sok vitálanyaggal látja el.
A spirulinának nevezett alga több mint 100 éltető anyagot tartalmaz.
Vitaminokat, ásványi sókat, fehérjéket, és más alap szükségleteket kielégítő anyagokat.
Egy tudományos értekezésben japán tudósok azt állították, hogy a súlyos cukorbetegségben szenvedőknél a spirulina 8 heti szedése után a cukorérték az enyhe lefolyású cukorbetegek szintjére csökkent.
Az értekezésben azt is leírták, hogy Japánban sokan szednek spirulinát, és 45%-a pácienseknek a szert különböző betegségek ellen szedi, a 25%-a pedig cukorbetegség ellen.
A klinikai megfigyelések igazolták náluk, ha a spirulinát a cukorbetegség tüneteinek mérséklésére veszik be, meglepően jó eredményt lehet elérni.
A Rákos és Kardiovaszkuláris Betegségek Osakai Központjának kutatói megerősítették, hogy a spirulina kivonat szedése pozitív hatással lehet a szervezetben a rák ellen harcoló immunsejtek képződésére.
Állatokon végzett, illetve egyéb kutatások bizonyították évtizedeken át a spirulina immunrendszer-aktiváló hatásait. Ez utóbbi tanulmány szerint a spirulina egy meleg vizes kivonatának szájon át történő szedése elősegítette az immunrendszer számára, hogy a természetes pusztítóknak (natural killer – NK) nevezett sejteket állítson elő, amelyek a rák ellen küzdő immunsejtek.
Önkéntesek vérének elemzésével a csoport kimutatta, hogy jelentősen megnőtt a termelt NK sejtek száma, valamint, hogy az ilyen NK sejtek pusztító képessége is fokozódott.
Míg több kutatás szükséges ezen eredmények megerősítésére és kiegészítésére, ez a tanulmány megmutatta, hogy a spirulina rendelkezik a rák elleni küzdelem lehetőségével.
Az is nyilvánvaló, hogy a spirulina szedése védelmet adó, természetes pusztító sejtekkel vértezi fel a szervezetet, amelyek azonnal kifejthetik tevékenységüket a rákos sejteken, mihelyt azok kialakulnak, így megelőzve a rák támadását.
forrás:
wikipedia, NewsRx.com, 2002