Linzer karika
| | Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg margarin 15 dkg cukor 2 tojás sárgája 1 db vaniliás cukor 1-2 kanál tejföl 1 csomag sütőpor
| Édesség, desszert | | beküldő: ismeretlen
| A tészta tetejére: tojás fehérje /nem kell habbá verni, csak egy kicsit villával összekeverni / , darált dió kristály cukorral keverve. A tészta anyagaiból tésztát gyurunk, hideg helyen egy órát pihentetjük. Fél cm vékonyra kinyujtjuk, karikára vágjuk valami karika formálóval. A karikák felét középen kiszúrjuk / én alma csutkázóval szoktam/ . Belemártjuk a tojásfehérjébe, vagy megkenjük vele utána pedig a diós cukorba mártjuk. Kisütés után egy egész és egy kiszurt korongot lekvárral összeragasztjuk. Én légkeveréses sütőben 160-170 fokon sütöm, kb fél órát, de csak éppen hogy rózsaszin legyen, ez sütőtől függ. Jó munkát és jó étvágyat. | | | | |
|