Alagyi (orosz, palacsintatészta féle) | | Hozzávalók: 3 db egész tojás, só, teáskanál cukor, 1 evőkanál olaj, 1 nagy doboz tejfel vagy kefír, 1 zacskó sütőpor v. szódabikarbóna margarin
| Édesség, desszert | | beküldő: házisárkány
| 3 egész tojást felverünk sóval, teáskanál cukorral, evőkanál olajjal. Egy nagy doboz tejfelt vagy kefírt szétkavarunk benne, ezután annyi lisztet teszünk bele, amíg kb. nokedli sűrűségű nem lesz. Ezután fél órát állni hagyjuk (én nem szoktam, de elvileg így kellene). Kis pohárkába egy zacsi sütőport vagy egy kanál szódabikarbónát teszünk, ezt kevés vízzel leforrázzuk és a masszába keverjük. Teflonsütőbe margarint olvasztunk fel és a forró margarinba evőkanalanként beleeresztjük a tésztát, úgy sütögetjük ki mindkét oldalát. Macerás, de finom. Tejfellel, lekvárral, porcukorral ajánlom fogyasztani. | | | | |
|